luni, 21 septembrie 2009

Braşovul promovat în Copenhaga

Asociaţia Română pentru Promovarea Calităţii şi a Practicilor de Succes (ARPCPS) va derula în perioada 24-27 septembrie 2009 un proiect de promovare a Braşovului în Copenhaga.

“Braşovul Medieval – Patrimoniu Cultural Românesc” a fost clasat pe locul doi la selecţia naţională de proiecte organizată în primăvara anului 2009 de Institutul Cultural Român, prin Programul Cantemir. Acest proiect realizat şi implementat de către ARPCPS, în parteneriat cu Asociaţia Danezo-Română şi cu Fundaţia Mihai Eminescu, are ca scop Promovarea patrimoniului cultural din Judeţul Braşov (cetăţi, castele şi biserici medievale fortificate) şi a potenţialului cultural al zonei în vederea creşterii vizibilităţii zonei ca şi destinaţie culturală autentică şi reprezentativă pentru creaţia culturală românească, atragerii operatorilor culturali/turistici şi creşterii numărului de turişti proveniţi din Nordul Europei.

În cadrul proiectului „Braşovul Medieval – Patrimoniu Cultural Românesc” se vor organiza următoarele activităţi:

1. Expoziţie de fotografii de mari dimensiuni în Gammel Torv şi Nytorv (25-27 septembrie) – 50 de fotografii de mari dimensiuni (2m/1m) vor fi expuse în zona pietonala din centrul Copenhagai. Orice trecător va putea admira fotografiile expuse şi va putea lua cu el materialele promoţionale oferite gratuit de către organizatori (broşuri, calendare, agende, etc.).

2. Expoziţie de fotografii la University of Copenhagen şi Copenhagen Business School (24-25 septembrie) - În paralel cu expoziţia de fotografie din centrul oraşului, vor fi organizate expoziţii similare şi în două dintre cele mai importante universităţi din Copenhaga, ce  găzduiesc aproximativ 80.000 de studenţi.

3. “Serile culinare româneşti” (25-26 septembrie) – acest eveniment se va organiza în Gammel Torv şi Nytorv şi va consta în prezentarea şi oferirea de produse tradiţionale din Braşov: de la brânza de burduf în coajă de brad şi pastrama de porc, la cârnăciorii ardeleneşti.

Informaţie preluată de pe site-ul ambasadei române la Copenhaga.

Pentru informaţii adiţionale puteţi consulta site-ul www.medieval-brasov.eu

Un comentariu: